Home > Reteta zilei > Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Va recomand cu drag aceasta reteta, este  specifica restaurantului nostru si a fost savurata de prietenii si musafirii  nostri. Este  una din retetele preferate ale familiei mele, sotul  fiind din Moldova.

Ce contine? o mamaliguta fierbinte si consistenta cu o carne bine prajita care ti se topeste-n gura,niste branza de burduf,un ochi si eventual niste muraturi  alaturi.

Ingrediente pt.o portie :

  • 200g de tocanita de porc
  • 150g carnati trandafir
  • 100g slaninuta afumata
  • 100g branza burduf
  • 1 ou
  • 200g de mamaliguta

Preparare:

  • Se prepara o tocanita de porc bine condimentata astfel: se taie pulpa de porc in cubulete, se aduga sare,piper,putina apa si o lasam sa fiarba pana se evapora tot lichidul si  carnea e destul de patrunsa.
  • Se face o mamaliguta mai consistenta asa o cere traditia restaurantului nostru.
  • Se prajeste bine slaninuta afumata si carnatii.

Mod de prezentare: Se pune mamaliguta intr-un bol uns cu ulei si se rastoarna apoi pe farfuria pregatita pt.servit.Deasupra ei in mijloc punem un ochi proaspat bine facut.In jurul mamaligutei punem carnea,slaninuta si carnaciorii, iar in jurul oului branza de burduf.

POFTA  BUNA!

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: