Home > Reteta zilei, Uncategorized > Pastrav in smantana cu mamaliguta

Pastrav in smantana cu mamaliguta

Va  recomand azi o reteta  pe care am  descoperit-o la o pensiune din Sucevita,  in Nordul  Moldovei, pregatita cu mult suflet de doua fetiscane foarte tinere in ale bucataritului. A fost foarte gustoasa! Bravo fetelor! Si acum imi lasa gura apa cand ma gandesc……

Si pentru ca suntem in Postul Pastilor si multi dintre noi gatesc  peste   va recomand sa incercati:

Ingrediente pt.1 portie:

  •    1 pastrav de aprox.250-300g
  •    150-200g smantana de 25-30%gras.
  •     sare,piper
  •     marar optional
  •      mamaliguta
  •      lamaie

Mod de preparare:

Se spala bine pastravul atat pe interior cat si pe exterior;

Se condimenteaza bine cu sare si piper si se lasa cateva minute.

Se pune smantana intr-o tigaie si  se lasa sa  fiarba putin pana incepe sa-si schimbe culoarea;  Apoi se adauga pastravul  si se lasa  5 min pe fiecare parte.

Cand e bine patruns pastravul se adauga optional marar verde tocat marunt.

Intre timp se prepara o mamaliguta mai consistenta (a la “Moara cu Noroc”)

Se serveste fierbinte cu lamaie alaturi si eventual mujdei.

Va doresc pofta buna!

SARBATORI   FERICITE !

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: