Home > Reteta zilei, Uncategorized > Ciorba” Moara cu Noroc”

Ciorba” Moara cu Noroc”

Astazi,  pentru ca toata lumea este saturata de sunculita si drobul  de la Paste, va recomand  o ciorbita usoara pe baza de smantana,  usturoi si piept de pui.

Este cea mai  servita ciorba la ”Moara cu Noroc”, fiind considerata ciorba casei.

Ingrediente pt.10 portii:

  • 1,5 kg de piept de pui dezosat
  • 1 kg de smantana de 30% grasime
  • 0,5 kg de iaurt
  • 4-5 galbenusuri de ou
  • gogosari rosii murati taiati fideluta
  • ardei iute optional
  • morcovi 3-5 buc
  • 8-10 catei de usturoi
  • 8-10 linguri de faina
  • otet de 9 gr
  • supa de oase
  • sare, piper
  • optional patrunjel si marar verde

Mod de  preparare:

Supa de oase se pregateste din oase cu maduva; oasele se taie bucati mici, se spala cu apa rece, se pun la fiert in apa cu sare; se indeparteaza spuma si se fierb 3,4 ore la foc potrivit. Supa obtinuta se strecoara prin sita.

Separat, se amesteca faina cu iaurtul,  smantana si galbenusurile si se toarna treptat in zeama de oase,amestecand continuu.Se adauga otet dupa gust,gogosarii murati si usturoiul zdrobit.

Morcovii se razuiesc,  se calesc in 5,6 linguri  ulei pentru o culoare frumoasa a ciorbei.

Pieptul de pui se taie cubulete mici si se fierbe in apa cu sare pana este bine patrunsa carnea.Se strecoara si se adauga in ciorba; se mai fierbe cateva minute impreuna.

Deasupra se presara marar si patrunjel verde taiat marunt.

POFTA BUNA !!!!

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: