Home > Meniu ecologic, Reteta zilei > Rata pe varza rosie cu crusta de miere de albine

Rata pe varza rosie cu crusta de miere de albine

Rata pe varza rosie cu crusta de miere de albine

– rata cumparata din Soconzel

– varza rosie de la tarani din Pta Mare

– mar gutui din Tu

– vin din Halmeu

Pe langa cele de mai sus folosim 200 g de miere de albine adusa din Moldova de la bunicu’, ce-i da o crusta dulceaga de-ti lasa gura apa. Apoi 50 g de rom si condimente ( sare, piper, cimbru, chimen ). Si bineinteles ingredientul nostru secret ce-i da gustul inconfundabil.

Mod de preparare:

Se fierbe rata aproximativ 2 ore pana devine semipatrunsa. Se caleste varza rosie cu ceapa rosie si mar gutui razuit aproximativ 30 – 40 min. De preferinta cu ulei de floarea soarelui nerafinat.

Mierea de albine se amesteca cu rom Bacardi Gold si se unge rata si uneori si varza rosie, dupa gust.

Se da la cuptor la 190 gr. C, pana se caramerizeaza mierea si se face o crusta aurie.

Acelasi amestec se poate pune si peste varza calita.

Se orneaza cu mar gutui si se serveste alaturi de un vin rosu sec adus de la Halmeu.

Pofta buna!

  1. No comments yet.
  1. July 7, 2011 at 6:46 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: