Home > Chef de chef, Evenimente, Meniu ecologic, Reteta zilei, Uncategorized > Un porcusor pregatit pentru cheful de vineri seara

Un porcusor pregatit pentru cheful de vineri seara

Pentru cheful din seara asta am pregatit un porcusor de vreo 30 kg, asa ca sa ajunga la toata lumea; la cei care mananca porc, ca pentru ceilalti am pregatit niste aripioare de pui fierbinti, crocante si nebunatice, numai bune la o bere la halba.

Cum am pregatit purcelusul?

Se transeaza purcelusul in bucati de aproximativ juma’ de kg. Separat, se pregateste amestecul de condimente si verdeturi speciale: oregano, curry, busuioc, cimbru, patrunjel, chili, piper alb, piper rosu, sare si alte ingrediente secrete (sic!). Bucatile de carne se acopera bine cu amestecul de condimente, se maseaza bine (o batuta buna care sa fragezeasca carnea), dupa care il mai impanam cu usturoi bine-bine de tot.

Se lasa asa cateva ore, dupa care se trece la cuptor, la foc mic, pret de cateva ore bune. La fiecare 20 minute se stropeste cu un sirop special (na!, ca v-am facut curiosi), sa tina carnea frageda si buna la gust.

Inainte cu vreo 40 de minute de a fi gata, scoatem porcusorul si-l ungem bine-bine cu unt, sirop de zahar brun si miere de albine adusa tocmai de la bunicu’ din Moldova. Cand mi se termina provizia de la bunicu Gicu, ma duc la prietenul meu Ioan Sabadus, la magazinul de pe str. Petofi Sandor, nr. 21 (fosta Apicola), nu de alta, dar stiu ca produsele lui sunt ecologice 100%; ca-i producator de-al nostru,  satmarean get-beget (bine, venit de pe la Cluj, insa acum ii de-al nostru).

A se servi obligatoriu cu prietenii pe terasa la “Moara cu noroc”, la una (sau mai multe) carafe cu vin rosu, intr-o atmosfera de buna dispozitie, cu muzica buna si distractie la maxim.

Pofta buna!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: