Purcelus la cuptor

  

    Gata! A venit sezonul rece si as spune ca putem sa ne delectam si cu preparate oarecum interzise vara. Tocmai de aceea azi iti recomand o reteta secreta din caietul bunicii!

   Purcelus la cuptor!  Pentru aceasta trebuie sa procedezi astfel:

   Pregatim marinata din apa, otet, vin rosu, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, aromate si picante, sare, foi de dafin, ceapa taiata pestisori, usturoi.

   O  fi porcul fraged, dar inca putin nu-i strica!

   Punem in aceasta marinata purcelusul,  transat pe jumatate  si il lasam sa stea linistit pana a doua zi. Dupa ce scoatem porcul  de la marinat,  il asezam intr-o tava incapatoare. Dam la cuptor, la foc domol. Lasam acolo pana se frige frumos, mai adaugam din cand in cand putina marinata, mai ungem cu zeama din tava, sa fie rumenul la fel pe toate partile. Cand e aproape gata ii dam un strat de miere de albine.

   Bun?  Se topeste in gura!

  1. No comments yet.
  1. December 27, 2011 at 4:17 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: