Home > Sfaturi utile > E bine sa stiti

E bine sa stiti

   E bine sa stiti, ca sa preveniti  

  •    Hipertensiunea arteriala

Este o boala care se manifesta prin cresterea tensiunii arteriale, insotita de ameteli, dureri de cap, perturbarea vederii binoculare, fluieraturi in urechi(acufene). Este o afectiune deosebit de frecventa ale carei cauzesunt anomaliile de functionare ale glandelor suprarenale, ale rinichilor si ateroscleroza.

  •     Gastroenterita

Boala a sistemului digestiv manifestata prin crampe abdominale, diaree, varsaturi, greturi care dureaza aproximativ trei zile. Boala este transmisibila,fiind de natura virala si bacteriana.La batrani si copii,se manifesta in forme mai grave, care duc la deshidratare. Se poate evita prin prin pastrarea regulilor de igiena.

  Benefic sau daunator creierului

  •  Benefic

1)Ceaiul verde si cafeaua stimuleaza activitatea creierului. Baute cu inghitituri mici, ele mentin “treze” celulele nervoase. In plus, ceaiul verde ne protejeaza de radicalii liberi, moleculele agresive de oxigen care pot afecta si vasele sanguine din creier.

2)Apa este vitala pentru functionarea creierului. Se beau 2-3L pe z, jumatate din cantitate dimineata, pentru a echilibra deficitul de lichide produs peste noapte.

3)Broccoli ne protejeaza de radicalii liberi cu ajutorul substantelor sale vegetale secundare.

4)Afinele impulsioneaza transmiterea de informatii intre celule, ameliorand astfel viteza de reactie si capacitatea de gandire.

  •  Daunator

1)Alcoolul in cantitati mari, adica peste un pahar de vin pe zi, distruge celulele nervoase din creier si impiedica formarea de noi neuroni.

2)Fumatul diminueaza performanta creierului. La sobolanii de laborator “tratati” cu nicotina, cantitatea de celule nervoase nou create a fost cu 50% mai redusa decat la cei “netratati”.

3)Grasimile animale din mezeluri si carne sporesc riscul infarctului si al atacului cerebral si –      in plus      – ele nu sunt “combustibilul” potrivit pentru creier, deoarece produc arterioscleroza. Din alimentatia optima fac parte uleiurile vegetale(inclusiv cele de nuca), benefice atat pentru creier, cat si pentru inima.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: