Home > Reteta zilei, Uncategorized > Sarmalute cu pasat. Incredibil de gustoase !

Sarmalute cu pasat. Incredibil de gustoase !

Recomand aceasta reteta celor ce postesc si nu numai.

Ingrediente:

  • 1 kg pasat
  • 5 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 3 ardei rosii
  • 3 ardei verzi
  • 1 kg ciuperci
  • 200 g orez
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

Se spala bine varza murata, se indeparteaza cotorul si se desprind frunzele una cate una.

Se pregateste umplutura. Se curata ceapa, se taie marunt, se caleste in putin ulei. Se adauga ardeii tocati marunt si ciupercile. Se calesc toate impreuna.

Pasatul se opareste bine. Se stoarce si se adauga la compozitia de mai sus .

Se adauga orezul spalat in prealabil.

Se potriveste  de sare si piper, dupa gust.

Se infasoara  compozitia obtinuta, in frunzele de varza pregatite. Sarmalele obtinute se pun intr-un vas de lut si se fierb cu adaos de apa in cuptor, apa evaporata completandu-se pe parcurs cu apa calda. Am folosit vasul de lut si vi-l recomand , pentru ca alimentele gatite in acest vas isi pastreaza vitaminele si sunt incomparabil mai bogate in gusturi.

Sarmalutele se servesc calde, cu mamaliguta si ardei iute.

Sa aveti  pofta mare!

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: