Home > Reteta zilei, Uncategorized > Bunatăţi de Paşte !

Bunatăţi de Paşte !

Deschide apetitul pentru festinul pascal cu o ciorba aburinda si aromata !

E nemaipomenita !

Borş  de  miel cu smantana

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4,5  rosii proaspete
  • 2 galbenusuri
  • 300 g smantana
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • ½ l bors sau bors la plic

Mod de preparare

  • Se opareste carnea taiata bucati, dupa care se pune la fiert in aproximativ 5 l de apa. Se aduna spuma care se mai formeaza, se adauga zarzavaturile taiate cubulete, ceapa verde tocata, sare dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute.
  • Cand legumele si carnea sunt aproape fierte, se adauga rosiile taiate cubulete, apa daca mai e nevoie si se mai lasa 15 minute sa fiarba. Se adauga borsul. Se amesteca galbenusurile cu smantana. Se ia cu polonicul din zeama si se toarna peste smantana pana cand aceasta ajunge la temperatura ciorbei. Se pune inapoi in oala, se opreste focul. Se presara din belsug leustean verde tocat marunt.

Pofta mare !!!

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: