Home > Reteta zilei, Uncategorized > Costita de porc la cuptor

Costita de porc la cuptor

Costita de porc este una dintre cele mai gustoase bucati de la porc , iar daca este pregatita bine, in final trebuie sa fie moale si suculenta.

Ingrediente:

  •  1-1,5 kg costita de porc
  •  3-5 catei de usturoi
  •  1, 2 cepe
  •  2,3  linguri ulei de masline
  •  3 bucati ardei iuti, proaspeti, curatati de seminte
  •   vin alb, foi de dafin
  •    sare, piper, boia

Mod de preparare:

  • Costita se condimenteaza cu sare, piper, optional boia. Se amesteca foarte bine usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, ardeiul iute feliat, foile de dafin, vinul si uleiul de masline. Se unge pe toate partile carnea cu aceasta marinata. Apoi se da la frigider, peste noapte, intr-un  vas acoperit cu folie alimentara. Aromele marinatei reusesc sa patrunda foarte bine costita, iar vinul fragezeste carnea.
  • Se aseaza costita in vasul roman, se pune la cuptor la 180g, aproximativ 1 ora. Din cand in cand se scoate din cuptor si se stropeste cu sosul format. Cand carnea incepe sa se desfaca de pe os, se inlatura capacul vasului si se mai lasa aprox.10-15 minute pana se rumeneste frumos . Pentru o aroma mai dulceaga, se unge costita cu o lingura de miere de albine.

Pofta mare  !!!

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: