Home > Evenimente, Reteta zilei, Uncategorized > Concurs de retete. Te crezi un bun bucatar? Participa ACUM!

Concurs de retete. Te crezi un bun bucatar? Participa ACUM!

“Moara cu Noroc” te provoaca la un concurs de retete !

Scrie o reteta la comentarii,  la acest articol pe blog.

Cele mai bune retete vor fi introduse  in meniul nostru zilnic.

Saptamanal vom acorda un premiu constand in:

  • o pizza Family
  • o sticla de vin

Castigatorul saptamanii va fi anuntat in fiecare zi de luni pe email si pe pagina de Facebook

  1. September 24, 2012 at 10:36 am

    Da, ma consider un bun bucatar si o sa revin cu o reteta apreciat de catre familia mea.

  2. September 26, 2012 at 8:26 pm

    Omleta.
    *5-6 felii de slanina puse in tigaie, iar dupa ce sunt prajite, scoase afara
    *1-2 cepe taiate marunt si puse peste unsoarea de la slanina, prajite la foc mic
    *2-3 oua, batute nu foarte bine, cu putina sare si piper (fara apa, fara lapte) si aruncate peste ceapa
    *dupa ce ii gata, pus putina boia

  3. Andrei...
    October 29, 2012 at 12:40 pm

    600 gr carne curcan (piept pui)
    2 morcovi
    1 ceapa razuita
    1 radacina de patrunjel
    1/2 telina mica
    400 g smantana
    3 galbenusuri ou
    4-5 catei usturoi pisati
    1 legatura patrunjel,
    sare, otet sau lamaie pentru acrit( fiecare adauga dupa gust otet in functie de cat de acra doreste sa fie ciorba) Am folosit aproximativ 30 ml otet de pe ardei iuti
    facultativ ardei iute

    Preparare:
    Carnea de curcan taiat fasii(sau pieptul de pui) se pune la fiert in 4 l apa rece cu putina sare. Se ia spuma si intre timp curatam morcovii, patrunjelul, telina ,le taiem cubulete si pe 50 gr unt le calim impreuna cu 3 catei usturoi pisati.Cand supa nu mai spumeaza adaugam legumele calite si ceapa razuita si se sareaza dupa gust. Se lasa la fiert pana se inmoaie .Cand carnea si legumele sunt fierte acrim ciorba cu otet sau lamaie( eu am acrit-o cu otetul de pe ardeii iuti).Cantitatea de otet nu o specific deoarece fiecare acreste dupa gustul lui ciorba ,asa ca las la latitudinea fiecaruia sa adauge otet dupa plac. Galbenusurile de ou se bat bine cu smantana,se adauga restul de usturoi pisat, se adauga treptat supa la amestecul de smantana si ou sa nu se prinda din cauza diferentei de temperatura si apoi turnam totul in oala unde fierbe ciorba. Adaugam si un ardei iute taiat felii daca dorim sa fie mai picanta si presaram deasupra patrunjelul tocat fin. Lasam sa dea un clocot si luam de pe foc.
    Daca ciorba se doreste mai acra se mai poate adauga ulterior in farfurie otet sau ardei iute .

  4. October 29, 2012 at 12:51 pm

    mic dejun foarte bun,si rapid,cartofi pai cu ou si sunculita!4 cartofi de marime mijlocie,
    3 oua,
    8 feliute de sunculita afumata,
    sare,piper dupa gust,
    ulei pentru prajit,

    Preparare:
    Curatam si spalam apoi cartofii. Ii taiem bastonase si ii punem la prajit in uleiul incins.Intre timp spargem ouale intr-un vas si le condimentam cu sare, piper dupa gust si cu ajutorul unui tel le batem putin. Feliutele de sunculita afumata le crestam si le prajim separat dupa care le punem la scurs pe servet de hartie. Cartofii rumeniti ii scoatem din ulei. In alta tigaie punem 2-3 linguri ulei la incins,asezam cartofii rumeniti si deasupra turnam ouale batute. Amestecam ca ouale sa se prajeasca impreuna cu cartofii dupa care asezam totul in farfurii. La fiecare farfurie adaugam si cate doua felii de sunculita prajita. Ca totul sa fie si mai delicios, va recomand sa razuiti deasupra cartofiilor inca fierbinti cascaval.

  5. gabriela
    October 29, 2012 at 2:02 pm

    Spaghete alho oleo

    Este o reteta foarte usor de pregatit.
    Ingrediente necesare:
    200 gr spaghete
    4 Linguri de Ulei Masline Extra Virgin
    Tabasco
    3 catei de usturoi
    sare
    piper
    patrunjel proaspat

    Se pun cativa litri de apa intr-o oala mare si sare, cam 1 lingurita pentru fiecare litru. Se fierb pastele cu 1-2 minute mai putin decat ceea ce recomanda indicatiile de pe “al dente”.
    .

    Intre timp se taie cateii de usturoi in jumatate.
    Se pune pe foc mic o tigaie pentru sotare (cu pereti relativ inalti si curbati). Cand uleiul se incalzeste putin, se adauga usturoiul cateva picaturi de Tabasco. Se sareaza si se prajesc la foc foarte mic. Usturoiul se poate auri, sau chiar rumeni foarte putin, dar nu trebuie in niciun caz sa se arda, caci va strica totul. Inainte de a adauga pastele in tigaie se adauga patrunjelul si 1 lingura din apa in care fierb spaghetele si se gateste doar 20-30 de secunde.
    Se calesc 1 minut, amestecand prin scuturarea tigaii, ca sa nu se rupa si ca sa se acopere uniform cu uleiul aromat si cu verdeata.
    Se servesc pastele fierbinti, ornate cu frunze proaspete de patrunjel.
    Cine adora gustul de usturoi va aprecia acest fel de mancare.O mancarica simpla rapida si foarte gustoasa.

  6. natalia nati
    October 30, 2012 at 4:34 pm

    PACHETELE DE CREIER CU CIUPERCI – reteta aspectuoasa, gustoasa si ieftina
    Avem nevoie de 500 grame creier, o cutie cu ciuperci condimente, putin unt.
    Taiem dreptunghiuri de folie de aluminiu, cam 20/15 cm., punem un strop de unt pe fiecare bucata, sau putin ulei, asezam cu lingura creierul, peste creier pune o lingura de ciuperci, condimentam cu sare, piper, boia si frunze de patrunjel, impachetam fiecare folie ca un plic, le introducem in cuptor circa 20 de minute. Sunt de mare efect cand le aducem la masa si fiecare invitat isi va desface “pachetelul” gustos.

  7. Adrian
    October 30, 2012 at 8:46 pm

    Pintea Adrian Ciprian
    Tocanita filipineza de porc si pui

    Ingrediente pentru, Tocanita filipineza de porc si pui:
    500 gr carne de pui (pulpe dezosate)
    500 gr carne de porc (ceafa)
    6 catei mari de usturoi
    4 linguri sos de soia
    2 linguri otet de orez
    2 linguri otet de vin alb
    1 lingura sos de stridii (oyster sauce; optional)
    2 foi dafin
    1 lingurita piper negru macinat
    1 1/2 cana apa
    Timp de preparare: 1 ora 35 minute
    Preparare
    Se taie carnea bucati marisoare.
    Intr-o oala se amesteca restul ingredientelor (cateii de usturoi se pun curatati, dar intregi). Se adauga carnea in oala si se amesteca bine.
    Se pune oala pe foc si se aduce la fierbere. Se da focul la mic (tocanita cat sa bolboroseasca usor) si se fierbe 1 ora. Nu se amesteca in acest timp in oala.
    Se da focul la mediu si se mai fierbe pana sosul scade binisor (cca 20 minute).
    Se scoate carnea cu o paleta cu gauri din sos si se prajeste intr-o tigaie in care se pune ulei doar cat sa formeze o pelicula subtire pe fund. Se prajeste carnea pana se rumeneste pe ambele parti.
    * acest pas este optional; prajiti carnea doar daca doriti
    Se scoate carnea din tigaie si se aseaza intr-un bol. Se toarna sosul peste ea.
    Se serveste cu orez fiert. pofta mare va doresc….

  8. Tamas Simpf
    November 2, 2012 at 10:16 am

    Tamas Simpf

    Muschi de vita in sos aromat:

    800 g muschi de vita fara grasime
    50 g ciocolata neagra
    1 pahar cu vin rosu sec
    100 g smantana
    1 lingurita cu miere de albine
    1 lingurita cu piper macinat
    1 lingurita cu coaja rasa de portocala
    1 praf de scortisoara
    4 foi de dafin
    1 varf de lingurita cu cimbru
    4 linguri cu ulei de masline
    1 varf de lingurita cu boia iute
    sare
    piper
    usturoi

    Muschiul de vita se spala bine, se absoarbe apa de pe el cu un prosop de hartie si se pune la macerat cu sare si piper.
    Dupa zece minute, pune-l in tigaie cu uleiul de masline si usturoiul, care acum doar va aromatiza putin friptura. Dupa ce muschiul a fost tinut sub capac pe fiecare parte si a capatat o culoare aramie, scoate-l pe o folie de aluminiu si pune-l in tava de la cuptor inca zece minute, sa fie bine patruns.
    In tigaia in care ai rumenit carnea, pune vinul rosu, coaja de portocala, dafinul, piperul, cimbrul, boiaua si scortisoara.
    Lasa totul sa fiarba la foc mare trei minute, cat aromele sa se cuprinda, apoi strecoara sosul format si pune-l din nou pe foc.
    Ciocolata se rade si se pune peste sos, la fel mierea.
    Muschiul se scoate din cuptor, se sectioneaza in felii groase de un deget si se asaza pe farfurie. Pune sosul de ciocolata peste carne, din belsug, apoi tot cu lingura, modeland, pune doua lingurite cu smantana.
    Pentru deliciul retetei, serveste friptura cu bulete de cartofi.
    Fa cartofii piure, amesteca-i cu celelalte ingrediente, formeaza bulete si lasa-le la cuptor 20 de minute, pana capata o culoare aurie.

    Pentru garnitura avem nevoie de:

    3 cartofi fierti
    2 galbenusuri
    3 linguri de smantana
    2 linguri cu cascaval ras
    sare
    piper

    Pofta buna!!

  9. Tamas Simpf
    November 2, 2012 at 10:20 am

    Am uitat sa mentionez ca e la fel de gustos si din muschi de porc, cotlet de porc, eventual piept de pui/curcan!!

  10. November 5, 2012 at 7:03 am

    Castigatorul saptamanii 29 oct – 2 nov al concursului de retete este Pintea Adrian, cu reteta “Tocanita filipineza de porc si pui”. Il asteptam la restaurant sa-si …consume cu pofta premiul.

  11. Pintea Marian Emil
    November 5, 2012 at 9:34 am

    Pintea Marian Emil
    Ciorba Radauteana:
    ca si ciorba de burta dar in loc de burta piept de pui
    POFTA MARE

  12. Roxana
    November 5, 2012 at 12:05 pm

    Pui cu sos picant

    Ingrediente
    1 pui mare
    100 g de unt
    3 cepe
    2 catei de usturoi
    1 litru de supa
    sare
    piper
    1/2 lingurita de sofran
    1 lingurita de coriandru
    2 linguri de faina
    1 lamiie.

    Mod de pregatire

    Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt.
    Cand sunt pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat. Dupa ce s-au aurit si
    cepele, se toarna supa, sarea, piperul, sofranul, coriandrul. Se lasa sa fiarba cca 1/2 de ora. Dupa ce carnea a fiert, bucatile de pui se scot, iar in sosul ramas se adauga faina. Se amesteca incet, pana ce se ingroasa putin. Se pun din nou bucatile de pui si se serveste mancarea foarte fierbinte.

  13. livi
    November 5, 2012 at 12:53 pm

    German Pancakes
    75g faina
    25g zahar tos
    Un praf de sare
    2 oua
    1 pliculet zahar vanilinat
    110ml lapte
    2 linguri zahar pudra pentru pudrat
    60g unt pentru uns tava
    Sucul de la ½ lamaie
    Fructe de padure
    Mod de preparare:
    Intr-un castron punem faina, adaugam sarea, zaharul tos, pliculetul de zahar vanilinat, ouale si laptele.Mixam toate ingredientele cu mixerul, aproximativ 5 minute. Intr-o tigaie cu diametru de 23cm, punem untul la topit.Dupa ce untul se topeste, tragem tava de pe foc, turnam compozitia de pancake in tava si bagam tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, apoi mediu, pentru 20-25 minute.Dupa 20-25 minute, pancake-ul a crescut foarte frumos.
    Scoatem pancake-ul pe o farfurie, stoarcem lamaia peste pancake.Si in final presaram deasupra fructe de padure (eu am avut zmeura si afine). Puteti sa serviti pancake-urile cu orice altceva va place, frisca, siropuri, gemuri, ciocolata, diferite tipuri de topinguri.

  14. Judit
    November 5, 2012 at 7:50 pm

    Papanași cu brânză

    Aceasta rețetă de papanași poate nu este foarte cunoscută. Am întâlnit locuri unde papanașii sunt prăjiți în ulei, în special la restaurante.
    Este o reteta foarte rapidă și cu un grad de dificultate minim, învățat de la bunica.
    Ingrediente: aproximativ 350 grame de branză dulce de vaci (branza trebuie să fie proaspătă)1 ou intreg, trei linguri de griș de grâu, pesmet,3linguri zahăr, 1 zahar vanilat și sare.
    Primul lucru pe care îl facem este să punem la fiert într-o oală apa cu sare, ca pentru macaroane.
    Branza, oul și grișul cu cele 3 linguri de zahăr și un vârf de cuțit de sare se amestecă până devine o pastă, nu moale. Daca branza este mai umedă se mai poate adauga griș.
    Se modelează biluțe de mărimea unei nuci și se introduce în apa care trebuie să fiarbă bine.
    Se lasă la fiert și se amestecă cu grijă până ce ies la suprafață (cca.4-5 minute), iar apoi se scot cu o lingură cu găuri (nu se toarnă pe strecurătoare, deoarece se tocesc) pe o farfurie plată. Între timp pesmetul se prăjește în ulei până devine auriu. Într-un vas de yena se pun papanașii peste care pesmetul și se învârt până pesmetul acoperă papanașii.
    Se pot servi cu gem de caise, căpșuni sau cu zahăr și smântână.
    Poftă bună!

  15. Koka Anita
    November 6, 2012 at 10:30 am

    Ingrediente pentru Vinete umplute cu legume
    2 vinete (nu foarte mari)
    1 1/2 cepe
    1 ardei gras
    3 rosii bine coapte
    100 gr cascaval afumat
    1/4 legatura patrunjel
    3 linguri ulei + ulei pentru uns vinetele
    1 lingurita oregano uscat
    sare, piper
    Preparare
    Se aleg vinete mai micute, grele pentru marimea lor, sa nu fie moi cand le presati si sa aiba coaja lucioasa si fara pete/zone stricate. Se spala si se taie in doua pe lungime. Taiati un pic baza vinetelor ca sa aiba stabilitate.
    Se cresteaza pulpa in romburi cu varful unui cutit (vezi poza 1), apoi se ung bine cu ulei. Se aseaza intr-o tava cu pulpa in sus si se dau la cuptor, la 250C, pentru 20 minute.
    In acest timp se calesc in cele 3 linguri de ulei ceapa si ardeiul taiate felii subtirele. Se calesc pana ceapa incepe sa se rumeneasca usor.
    Se adauga rosiile mixate in blender si se condimenteaza cu sare, piper dupa gust si oregano. Se fierbe amestecul pe foc mediu, timp de 10-15 minute (pana sosul se ingrosa un pic).
    Vinetele se scot din cuptor si se scobeste pulpa doar din mijloc. Se lasa pulpa de pe margini neatinsa ca sa poata sustine umplutura. Se presara putina sare in scobiturile vinetelor.
    Pulpa vinetelor se toaca bucati mari si se pune in sosul de legume. Se mai lasa la fiert inca cateva minute (2-3). Se gusta sosul de legume de sare.
    Se umplu vinetele cu sosul de legume. Se presara patrunjel tocat deasupra. Se presara cascaval ras deasupra.
    Se dau vinetele la cuptor, la 200C, pentru inca 10-15 minute (pana branza e topita).
    La servire, puneti sos de legume pe farfurie (daca v-a ramas) si asezati deasupra cate o vanata umpluta. Sunt bune imediat sau reincalzite.

  16. bandula beata
    November 6, 2012 at 2:58 pm

    Clatite umplute:

    Se fac clatite numai in loc de zahar se pune sare;

    Umplutura

    2-3 morcuvi galben si 2-3 morcuvi rosie;
    O gulie
    O jumatate de varza alba si tot o jumatate de rosie
    200 g ciuperci
    6-7 sunca presata feliata
    500 g cascaval;
    Faina
    2 uo
    Pesmet

    Preparare:

    Se rezuieste varza, morcovi, gulia, ciuperci si se pune la calit.Dupa ce se caleste se frig clatitele.
    Se tai sunca in 4, si cascavalu in feliuta. Se ia o clatita se pune int-un colt o suncuta o lingurita de zarzavat si o bucata de cascaval. Se patureste clatita in patru si trecem prin faina, ou, pesmet si il prajim in ulei. Cand o scoatem mai razuim cascaval. Putem manca cu cartof pai sau cartpof pireu. Pofta buna!!

  17. Noemi
    November 8, 2012 at 7:04 am

    Cartofi cu macaroane

    Ingredente:

    -macaroane
    -cartofi
    -carnati de grill (nu neaparat)
    -patrunjel proaspat
    -smantana
    -condimente

    Preparare:

    -fierbem macaroane in apa sarata
    -curatam cartofii,taiem in bucati
    -curatam ceapa ,taiem marunti si in prajim un pic in ulei
    -carofii taiati bucati se adauga la ceapa si se condimenteaza dupa gust (sare/delicat,piper)
    -turnam apa peste cartofi amestecat cu ceapa atat cat sa acopere

    – dupa ce s-a inmuiat cartofii il framantam putin cu o furculita, punem patrunjel proaspat maruntit
    -turnam macaroanele peste amestecul de cartofi si amestecam cu macaroanele

    -punem de o parte, acoperim sa nu se raceasca

    -taiem in bucati carnati grill (sau ce avem acasa) si-l prajim in putina ulei

    -la servire punem in farfurie macaroanele cu cartofi ,peste punem un pic de smantana si carnatii prajiti.

    Pofta buna!

  18. Tatar Bernadett
    November 8, 2012 at 2:33 pm

    Ingrediente papricas de vita cu galuste
    carne de vită g 800
    untură sau ulei g/ml 150
    ceapă g 500
    pastă de tomate g 100
    boia de ardei dulce g 4
    piper g 2
    vin alb ml 100
    pătrunjel verde g 50
    sare g 30
    Pentru găluşte:
    untură sau ule g/ml 100
    făină g 350
    pătrunjel verde g 25
    ouă buc. 4
    piper g 1
    sare g 15
    Zarzavatul se curăţă şi se spală. Carnea se spală şi se taie 2-3 bucăţi la o porţie. Ceapa se toacă mărunt. Pasta de tomate se diluează cu 100 ml de apă. Pătrunjelul verde se toacă mărunt.Bucăţile de carne se sărează şi se înăbuşă împreună cu ceapa în 150 g de untură sau ulei cu 150 ml de apă. Se adaugă boia de ardei, pastă de tomate, piper, sare, 1 L de apă fiartă şi se fierb 30 de minute. Când carnea este fiartă, se adaugă vinul şi găluştele şi se fierb împreună 5-10 minute. Găluştele se pregătesc astfel: se amestecă făină, ouă, untură sau ulei, piper, pătrunjel verde, sare şi apă şi se prepară compoziţia de găluşte. Se împarte compoziţia în fâşii lungi cu lăţimea de 2-3 cm, din care, cu ajutorul lamei cuţitului, se desprind bucăţi de aproximativ 1 cm, care se pun direct în vasul cu apă clocotită cu sare. Se fierb aproximativ 10 minute, se scot, se scurg de apă şi se introduc în papricaş. Găluştele se pot prepara şi după procedeul următor: într-un vas se fierb 200 ml de apă cu 100 g de untură sau ulei şi sare. Se adaugă făină (350 g) în bloc şi se amestecă continuu pentru a nu se forma aglomerări. Se retrage vasul de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă 4 ouă, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Se adaugă piper şi pătrunjel verde. Din această compoziţie se formează găluşte cu linguriţa, care se pun să fiarbă în apă clocotită cu sare. Găluştele fierte se scot din lichidul de fierbere, se scurg de apă şi se introduc în papricaş.

    Servirea

    Preparatul se serveşte cu pătrunjel verde deasupra

  19. natalia nati
    November 8, 2012 at 4:12 pm

    Mirosul merelor coapte in combinatie cu scortisoara iti aduc aminte de copilarie, nu-i asa?
    Mere coapte umplute cu stafide, miere, nuca si scortisoara.
    6 mere (alegerea merelor se bazeaza pe criteriul…cat mai mare si mai frumos…
    1 lingurita de scortisoara praf

    6 buc scortisoara baton
    6 frunze proaspete de menta
    Cateva nuci pisate
    6 cubulete mici de unt fara sare
    Stafide
    4 linguri de miere

    Merele se spala si li se scoate cotorul fiecarui mar in parte fara a ajunge cu cutitul de curatat pe partea cealalta. Riscam sa se piarda din zeama formata in timpul coacerii care ii da’ o aroma deosebita marului.
    Separat, intr-un bol adaugam nuca pisata, stafidele, scortisoara praf si mierea, cu acest amestec umplem merele.
    Deasupra fiecarui mar punem o frunza de menta si un cubulet de unt si un baton de scortisoara.

    Se introduce tava in cuptor. Timpul de coacere recomandat este de 25 minute, dar difera in functie de cuptor. Le puteti orna cu frisca sau inghetata.

  20. November 9, 2012 at 8:10 am

    hmm… ciupercile imi plac la nebunie si mi-as placea sa aveti urmatoarea reteta in meniu:

    Tocanita de ciuperci cu smantana… (garnitura orez/mamaliguta/cartofi/galuste ..dupa gustul fiecaruia)

    Pt aceasta reteta aveti nevoie de:
    – 1kg de ciuperci proaspete
    – o ceapa mica
    – putin ulei
    – 2 linguri cu varf de faina
    – aproximativ o cana de apa rece
    – 200g de smantana
    – o legatura de patrunjel verde

    Se taie ceapa foarte fin si se caleste in ulei avand grija sa nu se arda. E de preferat sa gatiti tocanita de ciuperci la foc mic. Se curata ciupercile de coaja si se taie bucatele, inclusiv coditele. Se pun ciupercile peste ceapa calita, se amesteca bine si se lasa sa se caleasca impreuna dar nu mai mult de 5 minute, apoi se toarna peste, apa cat sa acopere ciupercile si se lasa la foc mic cca 10 minute.

    Se pregateste ingrosala, din 2 linguri de faina si o cana de apa rece. Cantitatea de apa nu este una stricta, trebuie sa puneti apa pana cand obtineti o maia putin mai subtire decat cea pt clatite. Ingrosala se toarna peste ciuperci, se amesteca bine si se lasa sa dea in clocot. Cand tocanita este aproape gata, se pune smantana, se sareaza dupa gust si se presara cu patrunjel verde. Nu puneti sarea de la bun inceput pt ca si asa ciupercile lasa foarte multa apa.

    mmmm😀 imi cam lasa gura apa

  21. November 9, 2012 at 9:40 pm

    cotlet de porc in cuptor reteta proprie inventat

    -1kg cotlet de porc
    -1 ceapa rosie
    -1 ardei capia
    -500g ciuperci
    -2 rosii
    – 200 g smantana
    -3 linguri de mustar
    -ulei
    -1 cartofi fiert intreg in coaja
    -4 ou
    -1 jumat de lingurita mica praf de usturoi
    – delikat, piper .macinat ,sare.
    -cascaval
    carnea se taie in felii sa fie cam 1 cm de gros marinati cu condimente puneti in tava ulei asezati carnea dupa asta se unge carnea cu mustar. se taie ceapa rosile si ciupercile in feli puneti pe rand toate pe carne se pune un pic de condiment. puneti tava in cuptorul pre incalzit si lasati pana carnea este moale si toate pe el, amestecati bine oua cu smantana puneti praful de usturoi contiment se curata cartoful si se face purre din el si se pune in amestecul de smantana si ou dupa asta se scoate tava din cuptor si se toarne pe el amestecul se lasa cam 10 15 minute pana asta se coace pe carne se scoate iarasi si se pune cascavalul pe el se mai lasa 10 minute in cuptor si gata.
    scz daca nu am scris corect doar sant unguroaica

  22. Cenusa Andrea Julia
    November 12, 2012 at 7:58 am

    Rasol de peste

    Timp de preparare:
    1 ora si 30 minute

    Ingrediente:
    1 kg de peste (cu mai putine oase – salau
    somn
    calcan)
    300 gr. morcovi
    300 gr. patrunjel radacina
    o telina potrivita
    3 cepe mijlocii
    o lingurita boabe de piper
    2 cartofi
    2 foi de dafin
    2 linguri de zeama de lamaie
    3 linguri de vin alb
    o lingura de margarina vegetala
    o lingura de patrunjel tocat
    2 linguri de otet
    sare dupa gust.

    Mod de preparare:
    Zarzavatul (morcovii, patrunjelul, telina) se curata si se taie in felii de marimea unui deget. Se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si taiata rondele. In timp ce fierbe se adauga cartofii, curatati de coaja, care se scot imediat ce sunt gata. In zeama cu zarzavat se adauga sarea, pestele (curatat) si taiat felii mari. Se acreste cu otet, vin si se pun piperul boabe si foile de dafin. Se lasa sa fiarba acoperit 20-30 minute. (Atentie: nu se fierbe mult pentru ca se zdrobeste. Se incearca cu furculita.) Dupa ce a fiert, pestele se pune pe un platou si se orneaza cu zarzavatul fiert, cartofii felii de 2-3 cm grosime, se presara patrunjel verde, se unge cu margarina si se stropeste cu zeama de lamaie. Se serveste fierbinte.

  23. November 12, 2012 at 8:10 am

    Tocanita de ciuperci cu smantana… (garnitura orez/mamaliguta/cartofi/galuste ..dupa gustul fiecaruia)
    Pt aceasta reteta aveti nevoie de:
    – 1kg de ciuperci proaspete
    – o ceapa mica
    – putin ulei
    – 2 linguri cu varf de faina
    – aproximativ o cana de apa rece
    – 200g de smantana
    – o legatura de patrunjel verde
    Se taie ceapa foarte fin si se caleste in ulei avand grija sa nu se arda. E de preferat sa gatiti tocanita de ciuperci la foc mic. Se curata ciupercile de coaja si se taie bucatele, inclusiv coditele. Se pun ciupercile peste ceapa calita, se amesteca bine si se lasa sa se caleasca impreuna dar nu mai mult de 5 minute, apoi se toarna peste, apa cat sa acopere ciupercile si se lasa la foc mic cca 10 minute.
    Se pregateste ingrosala, din 2 linguri de faina si o cana de apa rece. Cantitatea de apa nu este una stricta, trebuie sa puneti apa pana cand obtineti o maia putin mai subtire decat cea pt clatite. Ingrosala se toarna peste ciuperci, se amesteca bine si se lasa sa dea in clocot. Cand tocanita este aproape gata, se pune smantana, se sareaza dupa gust si se presara cu patrunjel verde. Nu puneti sarea de la bun inceput pt ca si asa ciupercile lasa foarte multa apa.

  24. Barbus Monika
    November 12, 2012 at 6:04 pm

    SOMON LA CUPTOR{foarte f.f.bun}

    500 g somon
    2 linguri ulei de masline
    piper
    100 g sare mare
    Garnitura:

    1/2 kg cartofi
    Sos alb:
    50 g unt
    2 linguri faina
    o ceasca lapte
    300 g smantana
    50 ml vin alb
    2 linguri coniac
    sare, piper, oregano, nucsoara, cimbru
    Decor:
    salata verde, ardel rosu proaspat
    patrunjel

    Mod de preparare:
    Asez un strat de sare mare, intr-un vas de yena.Peste patul de sare,asez pestele uns cu ulei de masline, condimentat cu piper. Nu e nevoie de sare peste pestele crud.Este suficienta sarea peste care e asezat pestele.Dau la cuptor pentru 25 de minute.
    Intre timp fierb cartofii.
    Prepar sosul:
    Topec untul, adaug faina dizlvata in lapte, apoi smantana.Dupa ce se ingroasa sosul, adaug vinul, coniacul si condimentele.Trebie sa aiba consistenta unei smantani subtiri. Daca e nevoie, se adauga lapte.
    Servim somonul cald cu garnitura de cartofi natur si sos.
    Decoram dupa imaginatie

  25. Purdea Rudolf
    November 12, 2012 at 8:29 pm

    Spaghete cu sos de rosii si cascaval afumat

    -5 sau 6 rosii
    – putin ulei de masline sau ulei de floarea soarelui
    -1 ceapa
    – 400 gr, spaghette
    – 300 gr. cascaval afumat
    – 1 catel de usturoi
    – condimente: sare, boia, piper si oregano
    Se caleste ceapa in uleiul incins, se adauga rosiile oparite si decojite se condimenteaza dupa gust si se fierbe sosul pana devine omogen. Se fierb pastele, se strecoara si se amesteca cu sosul obtinut. Intro tava unsa cu putin ulei se pun pastele si se presara cascavalul afumat din belsug. Se lasa cam 15- 20 de minute preincalzit la 200 de grade. pofta buna

    • nico
      November 13, 2012 at 12:24 pm

      clatite cu mere
      2 mere
      o lingura zahar
      faina
      ulei
      2 oua
      praf de copt
      zahar vanilat
      esenta de rom
      o cana lapte
      miere
      scortisoara
      mere se dau pe rozatoare si se storc bine,se amesteca cu ouale,o cana cu lapte,un praft de copt,un zahar vanilat,o ligura zahar,esenta de rom iar la final faina cat sa iasa un aliat care curge incet.
      se pune un tigaie putin ulei si se pune cu polonicul din aluat ,se coace pe ambele parti si se serveste cu miere si scortisoara deasupta,pofta buna

  26. November 20, 2012 at 12:34 am

    interesant, numai retete bune aici, am incercat cateva si sunt delicioase (mai ales pentru gurmanzi) :))

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: